با وجود شرایط حساسی بدن و جنین در طول بارداری دارد، بسیاری از مادران ترجیح میدهند در این 9 ماه در خانه مانده و به سفر نروند. اما اگر شرایط خاصی رخ داده و مجبور به سفر شوید، باید مهمترین نکات سفر در حین بارداری را بدانید.
مهمترین نکات سفر در حین بارداری؛ کاملترین راهنمای سفر برای بانوان باردار
مهمترین نکات سفر در حین بارداری؛ کاملترین راهنمای سفر برای بانوان باردار
ایجاد یک زندگی جدید و بارداری، برای تمامی مادران یک تجربه جادویی و البته پر چالش به حساب میآید. زیرا تمام امور زندگی یک زن، از لباس پوشیدن گرفته تا نحوه حرکت بدن با حاملگی تغییر خواهد کرد. همین شرایط حساس و سخت باعث میشود که بسیاری از زنان، از سفر در حین بارداری اجتناب کنند. اما این موضوع نباید، به معنای سپری کردن کامل 9 ماه بارداری در خانه باشد. خبر خوب اینکه بانوان باردار میتوانند با رعایت شرط و شروطی در دوران حاملگی، بدون نگرانی به سفر بروند. میخواهید از این اما و اگرها خبردار شوید؟ پس با ما همراه شوید، تا به شما مهمترین نکات سفر در حین بارداری را بگوییم.
بهترین زمان برای مسافرت رفتن در دوران بارداری
براساس تحقیقات و مطالعات انجام شده سفر در دوران بارداری، در مقطع خاصی از زمان نه تنها ضرری نداشته بلکه مفید هم هست. پس اگر مسافرتی خارجی در پیش داشته و در هتلهای لوکس uall اقامت دارید، سفرتان را کنسل نکنید. زیرا یک سفر خوب با اقامت در هتلهای لوکس uall، میتواند به بالا بردن روحیه و حفظ آرامش، در وجود بانوان باردار کمک کند. میخواهید در مورد هتل یوال و خدمات رایگانشان بیشتر بدانید؟ پس مقاله هتلuall چیست را مطالعه کنید.
طبق گزارش کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا، بهترین زمان برای سفر زنان باردار بین هفته 14 تا 28 یا اواسط دوران بارداری است. زیرا در سه ماه دوم، اکثر خانمهای باردار مشکلات رایج بارداری مانند حالت تهوع و سرگیجه و خستگی را پشت سر گذاشتهاند. البته نباید فراموش کرد که بدن و پروسه بارداری در هر شخص، با دیگری متفاوت بوده و مطمئنترین راه قبل از سفر، مشورت با پزشک است.
پزشک با در نظر گرفتن نکاتی چون سن مادر، وزن، ژنتیک و بیماریهای خاص تصمیم میگیرد که سفر برای مادر امکان پذیر است یا نه؟ اگر به هر دلیلی پزشک شما را از رفتن به سفر منع کرد، باید زمان مسافرت را برای محافظت از خود و جنین به عقب بیاندازید. میخواهید با چه وسیلهای به سیروسفر بروید؟ هواپیما یا ماشین؟ در ادامه میخواهیم شما را مهمترین نکات سفر در حین بارداری با هواپیما آشنا کنیم.
مهمترین نکات سفر در حین بارداری با هواپیما
به طور کلی اگر بارداری سالم و بدون چالشی دارید و از پزشک خود نیز اجازه سفر را دریافت کردهاید؛ مسافرت داخلی با هواپیما، برای شما ایمن خواهد بود. اگر پرواز داخلی کمتر از دو ساعت است، شما میتوانید از ابتدای بارداری تا انتهای هفته 32 با هواپیما سفر کنید. برای پروازهای بیشتر از دو ساعت نیز، از ابتدای بارداری تا انتهای هفته 28 اجازه پرواز صادر خواهد شد. برای حاملگی دوم نیز از ابتدای بارداری، تا هفته 28 اجازه سفر با هواپیما را دارید. زمانی که با هواپیما به مسافرت میروید، فرودگاه اولین میزبان شما در شهر مقصدتان خواهند بود. اگر باردار هستید و قصد سفر به جزیره کیش را دارید، بهتر است محض احتیاط اطلاعاتی در مورد فرودگاه کیش بدست آورید. در مقاله معرفی فرودگاه کیش، این مکان را به طور کامل بررسی کرده و در مورد امکانات رفاهی و تجهیزات آن صحبت کردهایم.
هرگونه سابقه در سقط جنین، بارداری خارج از رحم، سابقه داشتن لخته خون، فشار خون بالا، ابتلا به دیابت یا نارسایی دهانه رحم میتواند از نظر پزشک شما، مانعی برای سفر با هواپیما به حساب بیاید. بهتر است تحت هیچ شرایطی در طول سه ماهه سوم، به خصوص در ماه آخر به سفر نروید.
اگر مجبور هستید، در ماههای آخر بارداری به سفر بروید باید با شرکت هواپیمایی تماس گرفته و ببینید که لازم است مدرکی از پزشک که اجازه پرواز به شما میدهد ارائه کنید یا نه؟ در ادامه به مهمترین نکات سفر در حین بارداری با هواپیما اشاره میکنیم:
- اگر صندلی کنار راهرو را انتخاب کنید، فضای بیشتری برای پاهایتان و آسانتر هم رفت و آمد خواهید کرد.
- در حین سفر با هواپیما، برای جلوگیری از ورم کردن پاها، آنها را مرتب از مچ خم و راست کنید.
- کمربند ایمنی را زیر شکم و از بالای رانتان ببندید.
- برای جلوگیری از خشک شدن بدن، مقدار زیادی آب بنوشید.
- از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری کنید.
- در طول پرواز از نوشیدن قهوه یا چای و نوشیدنیهای گازدار خودداری کنید.
- مرتب به دستشویی بروید، تا در اواخر پرواز و زمان خروج از هواپیما، اذیت نشوید.
برای حفظ سلامتی خود و جنینی که در شکم دارید، هرگز بارداری خود را از شرکت هواپیمایی و مهمانداران مخفی نکنید. قبل از هر اقدامی برای سفر، حتما پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.
سفر در بارداری با ماشین چقدر راحت است؟
زمانی سفر در بارداری با ماشین، میتواند خاطراتی خوش برای شما رقم بزند که نکات ایمنی را رعایت کرده و مقصدی مناسب انتخاب کنید. سفر با ماشین شخصی برای اکثر افراد مشکلاتی چون گرمازدگی، ماشین گرفتگی و کمردرد را به همراه میآورد.
این مشکلات میتواند برای بانوان باردار، بیشتر باشد. ضمن اینکه در دوران حاملگی، نیاز به دستشویی رفتن بیشتر میشود. پس حتی برای سفرهای کوتاه داخلی با ماشین نیز، باید از پزشک معالج خود اجازه گرفته و بعد سفر کنید. برای اینکه در دوران بارداری سفری خوب و خوش با ماشین داشته باشید، در کنار رعایت نکات ایمنی باید وسایلی که در طول سفر لازمتان خواهد شد را جمع کنید. برای اینکار باید یک لیست از تمام وسایلی که لازمتان خواهد شد را تهیه کنید. اگر نمیخواهید چیزی را از قلم بیاندازید، پیشنهاد میکنیم مقاله وسایل مورد نیاز برای سفر را مطالعه کنید. در ادامه به شما نکاتی در مورد سفر در بارداری با ماشین میگوییم، تا راحتی و آسایش بیشتری حین گشت و گذار داشته باشید:
- بستن کمربند ایمنی، از ابتدای سفر فراموش نشود؛ کمربند باید از میان سینهها رد شده و روی شکم نیافتد. قسمت پایینی نیز باید روی ران شما قرار بگیرد.
- در حین سفر هر از گاهی وضعیت خود را تغییر دهید، تا خون در یک نقطه جمع نشود.
- تا حد امکان از رانندگی در حین سفر بپرهیزید.
- راننده باید در طول سفر بارها توقف کرده تا شما فرصتی برای قدم زدن و دستشویی رفتن داشته باشید. با اینکار از کمردرد و گرفتگی عضلات در طول سفر جلوگیری خواهید کرد.
- در طول سفر باید آب زیادی بنوشید.
- برای جلوگیری از گرمازدگی، باید سیستم تهویه خودرو در وضعیت درست و مطلوبی باشد. اگر در فصل تابستان هستید تمام دربها و پنجرهها را باز بگذارید و لباس خنک بپوشید.
- طبیعی است که در حین سفر، حالت تهوع و ماشین گرفتگی داشته باشید؛ اما این موضوع نباید به معنی مصرف خودسرانه قرص تهوع باشد. در هر شرایطی که قرار دارید، از پزشک معالج خود کمک بخواهید.
آیا مسافرت در سه ماه اول بارداری خطرناک است؟
تمامی پزشکان در سه ماه اول بارداری، حتی اگر حاملگی بیخطر و بدون سابقهای داشته باشید، شما را از سفر منع خواهند کرد. اصلیترین دلیل برای منع سفر در سه ماهه اول بارداری، خطر سقط جنین است. همچنین در سه ماهه نخست مادر حالت تهوع شدید، سرگیجه و احساس خستگی شدیدی خواهد داشت.
مسافرت جادهای در سه ماه اول بارداری به دلیل تکرر ادرار، کاهش ایمنی و افزایش استرس عمومی شرایط را برای بانوان باردار سخت خواهد کرد. مسافرت هوایی در سه ماه اول بارداری هم به دلیل تشکیل لخته خون، وضعی دشوار برای مادر میسازد. پس تا حد امکان، در سه ماه اول بارداری از مسافرت خودداری کرده و در زمان دیگری به سیر و سفر بروید.
سفر بیخطر با رعایت نکات ایمنی!
بارها گفتیم که قبل از سفر، ابتدا با پزشک معالج خود مشورت کنید و بعد از دریافت اجازه ایشان مقدمات مسافرت را مهیا کنید. بعد از انتخاب مقصد گردشگری، در مورد مراکز پزشکی و داروخانههای شهر مقصد تحقیق کرده و یک لیست بلند بالا از آدرس و شماره تماس آنها تهیه کنید.
در این مقاله مهمترین نکات سفر در حین بارداری را با شما در میان بگذاریم. شما هم تجربهای از سفر در دوران بارداری دارید؟ چقدر با حرفهای ما موافق هستید؟ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا سایر بانوان باردار نیز، از نظرات و تجربههای شما استفاده کنند.
نظرات کاربران