دنیای حمل و نقل این روزها پیشرفت چشمگیری کرده و به یکی از گستردهترین صنایع دنیا تبدیل شده است. حمل و نقل داخل یا خارج از مرزهای هر کشوری به شیوه و نامهای مختلفی انجام میشود. یکی از این روشهای انتقال بار به خارج از کشور فریت بار نام دارد. برای آشنایی با قوانین فریت بار و ارسال مرسولات بین المللی در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
فریت بار چیست؟ آشنایی با حمل و نقل بین الملی بار
فریت بار چیست؟ به حمل و نقل خرده وسایل مسافران یا کالاهای تجاری از طریق هوایی فریت بار گفته میشود. در فریت بار، اجناسی که اضافه بار مسافران بودهاند از کمرگ کشور مبدا به سایر کشورهای جهان ارسال میشود. البته در سایر کشورهای جهان فریت بار از طریق خطوط ریلی، دریایی و زمینی نیز صورت میگیرد. اما در ایران فریت بار فقط بهصورت هوایی انجام میشود. در ادامه مطلب بیشتر به معرفی فریت بار میپردازیم.
معرفی وسایلی که امکان انتقال از طریق فریت بار را دارند
برخی از کالاها مانند ملزومات شخصی مانند لباس و کتاب یا برخی از وسایل منزل از جمله مبلمان، ظرف و ظروف، سازهای موسیقی، تخت و هر وسیله دیگری را میتوان به صورت فریت بار به کشورهای مختلف در سراسر جهان ارسال کرد. البته در این لیست، برخی از کالاها بهعنوان کالاهای ممنوعه نیز مشخص شده است. در بخش بعدی کالاهای ممنوعه در فریت بار را مطالعه خواهید کرد. در همین زمینه میتوانید مقاله چه وسایلی را نمیتوان به هواپیما برد را نیز برای آشنایی با وسایل ممنوع در پرواز مطالعه کنید.
انتقال کدام وسایل در فریت بار ممنوع است؟
در ارسال بار به خارج از کشور قوانین و مقررات مشخصی درباره ممنوعیت انتقال برخی از کالاها وجود دارد. طبق قوانین تنظیم شده لیستی از کالاهای ممنوعه در کمرگ و نیروی انتظامی ایران و اتحادیه جهانی خطوطی هوایی وجود دارد. کالاهای ممنوعه در این لیست به شرح زیر هستند:
- اسباب بازی و لوازم الکترونیکی که دارای باتری باشند
- انواع شامپو و مایعات
- مایعاتی مانند آبلیمو، ترشی، سرکه، آبغوره و هر ماده اسیدی دیگر
- مواد منفجره و محترقه
- انواع عطر و ادکلن و اسپرهای خوشبو کننده
- لوازم آرایشی و بهداشتی مو مانند دکلره و رنگ مو
- لاک ناخن
- اشیا عتیقه و تاریخی یا هنری
- انواع طلاجات، نقرهجات و سنگهای زینتی و قیمتی
- فرش و قالیهای دستباف
- ریال و ارز بیشتر از حد تعیین شده
- خروج محصولات هنری از جمله تابلوهای نقاشی، فیلم و سیدیهای موسیقی بدون مجوز وزارت ارشاد
کالاهای غیر مجاز در هر کشور متفاوت است و مطابق با قانون آن کشور متغیر است. البته برخی از این موارد در تمامی نقاط جهان نیز یکسان است و حالتی بین المللی دارد.
آشنایی با نحوه بستهبندی کالاها در فریت بار
یکی از مهمترین نکاتی که در ارسال بار به خارج از کشور وجود دارد نحوه بستهبندی بار است. بستهبندی بار برای ارسال کالا به سایر نقاط جهان باید بهصورتی باشد تا حد ممکن از تکان خوردن و حرکت بار داخل جعبه جلوگیری شود. در اغلب مواقع از نایلونهای حباب دار برای بستهبندی وسایلی مانند ظروف آشپزخانه، قاب عکس و لوازم چینی و شکستنی استفاده میشود. یونولیت هم برای پر کردن فضای خالی موجود در کارتن این وسایل مناسب است.
نایلونهای حباب دار و یونولیت برای بستهبندی ظرف و ظروف یا وسایل کوچک مناسب است. برای کالاهایی که حجم بالایی دارند مانند مبلمان، میز، کمد، تخت و انواع وسایل ورزشی مانند چوبهای اسکی را با استفاده از چند لایه فوم در کنار نایلونهای حباب دار استفاده میشود. برای وسایل شکستنی بزرگ مانند آینه یا قاب عکس هم باید صندوقهای چوبی مخصوص ساخته شود. در ارسال بار به خارج از کشور به آمریکا، استرالیا و کانادا صندوقهای چوبی باید سم پاشی شوند.
هزینه فریت بار به خارج از کشور چقدر است؟
هزینه فریت بار بر اساس حجم کالا صورت میگیرد. میزان حجم کالا نیز از طریق فرمول طول*عرض*ارتفاع / ۶۰۰۰ انجام میگیرد. اندازههای فرمول نیز همگی به سانتیمتر محاسبه میشوند. علاوهبر هزینه فریت بار، هزینههای دیگری نیز وجود دارد که متقاضیان ارسال کالا به خارج باید آن را پرداخت کنند. سایر هزینههای ارسال کالا یا همان فریت بار به شرح زیر است:
- هزینه درج شده در بارنامه، توجه کنید که هزینه بارنامه در ایرلاینهای مختلف متفاوت است.
- هزینه مالیات ارزش افزوده
- هزینه حمل کالا با تراک
- برخی از کالاها مانند حیوانات زنده یا جنازه نیز هزینههای جداگانهای دارند که در ایرلاین اعلام میشوند.
برای اینکه در هزینه فریت بار صرفه جویی کنید بهتر است از ارسال کالاهایی با وزن حجمی بالا یا چگالی کم در تعداد بالا اجتناب کنید. بهتر است در نحوه بستهبندی کالا نیز دقت شود تا بتوان بار بیشتری را در یک کارتن قرار داد تا از تعداد کارتنهای ارسالی کاسته شود. همچنین در پروازهای داخلی و خارجی بهتر است با میزان بار استاندارد آشنا باشید. بهتر است مقاله هزینه اضافه بار مسافر چقدر است را مطالعه کنید و با قانون اضافه بار آشنا شوید.
ارسال وسیله از طریق فریت بار چقدر طول میکشد و چگونه میتوان آنها را تحویل گرفت؟
مدت زمان ارسال کالا به خارج از کشور به عوامل متعددی از جمله مقصد، ایرلاین حامل بار، ویزای فرودگاهی و ترافیک پروازی بستگی دارد. اما در اغلب ایرلاینها فریت بار بین 2 روز تا یک هفته انجام میشود. برای تحویل گرفتن کالا نیز به شماره بارنامهای که در زمان ارسال کالا صادر شده است نیاز خواهید داشت. از طریق شماره بارنامه صادر شده میتوانید وضعیت کالا از جمله زمان ارسال و زمان تحویل را پیگیری کنید.
پس از پیگیری وضعیت کالا و اطمینان از رسیدن مرسولات به ایرلاین مقصد باید شخصی که نام او در بارنامه ثبت شده است به گمرک فرودگاه مراجعه کند. معمولا تا 48 ساعت مرسولات در انبار فرودگاه بهصورت رایگان نگهداری میشوند و پس از این مدت باید هزینههای انبارداری نیز پرداخت شود.
در این مقاله درباره اینکه فریت بار چیست و چگونه انجام میشود صحبت کردیم. امیدواریم نکات مطرح شده به اندازه کافی کاربردی و مناسب باشند. اگر خوانندگان عزیز نیز تجربهای در رابطه با نحوه ارسال کالا به خارج از کشور یا همان فریت بار دارید در انتهای همین صفحه با ما و خوانندگان مجله تیتیبوکینگ به اشتراک بگذارید.
نظرات کاربران